Drukwerk zat toendertijd niet in mijn opleiding, hier hebben wij massaal over geklaagd. Toch werd ik hier in mijn laatste stage voor het eerst aan blootgesteld. Mijn begeleider stelde voor mijn portfolio in InDesign te maken. Zo werd ik verplicht toch meer te leren over drukwerk. Ook mocht ik in de laatste maanden meehelpen aan een grote golf accessoire catalogus.

Dit is nog wel van pas gekomen. Zo heb ik inmiddels veel leuke dingen mogen maken. Zo was de banner van DesMepol in eerste instantie het grootste wat ik ooit gemaakt had.

In 2018 hebben een roll-up banner toegevoegd aan het promotiemateriaal van de Achtmaalse Rally Club. Dus weer een InDesign bestand gemaakt wat twee meter hoog moest zijn. Het logo verwerkt tot vector. Dus hebben we gelijk ook nieuwe polo’s besteld.

Nu ben ik bezig met een geschiedenisboek. Omdat het eerste hoofdstuk door iemand anders gemaakt werd was het wel even wennen. Maar ik heb zelf een ‘huisstijl handboek’ geschreven zodat alles consequent werd. Ook heb ik sommige van haar dingen moeten aanpassen. November 2021 werd deze gelanceerd.

Begin 2021 heb ik met een pijnlijk hart mijn eerste rouwdrukwerk gemaakt. Hier zie ik een toekomst in. Mensen helpen met iets waar ik goed in ben.