In 2013 ben ik voor het eerst gevraagd om de Kerkbalans folder te maken voor de Kerkbalans actie van de parochie. Mijn moeder is hier vrijwilligster en ik ben er toevallig bij gerold.

De 2013 folder was veel werk. De drukker wilde geen extra drukranden, geen snijranden, geen overloopstukjes (bleeds) en dus moest ik net voor de druk deadline ineens mijn bestand nog helemaal aanpassen.

Ook in 2014 heb ik weer eigen foto’s gebruikt. In de eerste folder (2013) is de ijspegel op de cover van mij, ook de foto’s van de toren en het water in de binnenkant heb ik gemaakt. In de tweede folder (2014) zitten twee foto’s van mij. Het beeld van Jezus op de cover heb ik gemaakt, ook het beeld rechts.

2015 voor het eerst 4 folders gemaakt. De parochie heeft vier kernen, voor elk dus een eigen versie. Op verzoek van de drukker zijn de spreads als losse pagina’s. Ook 2016 heeft vier versies. 2016 is gemaakt in november 2015.

In 2017 zijn ze over gestapt op de folders die Kerkbalans zelf aanlevert omdat ze het moeilijk vonden om om te gaan met copyright en mensen toestemming vragen om foto’s te mogen gebruiken waar deze op stonden.