School

Radius College
In 2005 ben ik begonnen met de opleiding Media Vormgeving op het Radius College te Breda. Hier ben ik in 2009 geslaagd als Media vormgever. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd. Zowel in theorie als in de praktijkstages. Het verloop van deze ervaringen is goed te zien op mijn website.

Het was mijn 2e MBO opleiding en ik heb deze zeer bewust gekozen. Eindelijk een opleiding die echt bij me paste. Dit maakte mijn motivatie extra groot. Deze motivatie heb ik altijd kunnen bewijzen. In het eerste jaar van mijn opleiding hebben maar 2 van de 44 studenten het eerste jaar met 100% kunnen afsluiten en hier was ik er één van!

Werk (relevant)

DesMepol BV
In juli 2011 ben ik begonnen bij DesMepol te Ambt-Delden. Hier mag ik websites maken en onderhouden. Mijn baas heeft diversen bedrijven. Het gaat hier om een uitgeverij (Mets & Mets) en een site voor schoonmaakmiddelen van Sapouni.

Het Radius College
In schooljaar 2009/ 2010 heb ik op mijn oude opleiding gewerkt! Ik gaf als instructeur les aan de nieuwe eerste jaars van mijn eigen oude MBO opleiding. Dit was echt heel erg leuk werk, omdat ik ongemerkt meer kon leren van mijn eigen werk. Tegelijkertijd mocht ik mijn kennis overdragen. Helaas is na de verhuis van de opleiding mijn functie komen te vervallen.

Quote van een leerling: “Eigenlijk vinden we het gewoon super jammer dat Saskia gaat, terwijl zij voor de leerlingen degene is waar iedereen heel veel aan heeft. We vinden het fijn hoe betrokken zij met de leerlingen is en hoe zij ons de lesstof uitlegt op een manier die wij goed begrijpen.”

Hier ben ik erg trots op. Het geringe leeftijdsverschil had voordelen en nadelen. Je wordt minder goed geaccepteerd als lerares. Anderzijds wist ik beter hoe een leerling behandeld wilt worden. Ik was zelf net student geweest, dus kon ik ze beter inschatten als mijn collega’s. Ze zijn student, geen baby.

Vrijwilligerswerk (heden)

Achtmaalse Rally Club
Sinds januari 2014 ben ik lid van de Achtmaalse Rally Club. Ik ben begonnen als KNAF official. Mijn toenmalige vriend en ik hielpen zorgen voor de veiligheid. Tijdens de GTC Rally van 2014 waren we samen KP Coördinatoren. Wij hielden contact met de omwonenden van onze proef. Soms kan een omwonende tijdens een rally niet of nauwelijks naar huis. Dan moet daar een afspraak over gemaakt worden.

In 2015 heb ik de nieuwsbrieven opgezet. Deze maak ik met behulp van MailChimp. In 2016 ben ik ook gekozen als bestuurssecretaris van de club. Nu houd ik de ledenadministratie en de evenementenregistratie bij. De nieuwe website is ook geheel van mijn hand.

Ik blijf vreselijk enthousiast bezig met mijn club. De website is altijd up-to-date. Ook ga ik nu ik genees (2019) weer meer mee naar evenementen en mijn geweldig mede bestuur/ mede leden houden rekening met mijn nieuwe beperking. <3 Thx!

Wijkwijs Breda/ Zorg voor elkaar Breda
In mei 2013 ben ik begonnen bij Wijkwijs Breda als manusje van alles. Ik zit bij vergaderingen over de Narrowcasting, bel participanten voor meer informatie en denk mee over de nieuwe website en de PR. Ook voeg ik tags toe aan de nieuwe website om de zoekfunctie binnen de site te verbeteren. Mijn belangrijkste taak sinds eind 2014 zijn begrijpelijke rapportages opmaken met behulp van Google Analytics.

Ester Oudejans: “Saskia werkt bij wijkwijsbreda.nl en ik beveel haar van harte aan. Zij is veelzijdig, accuraat en enthousiast. Zij denkt goed mee en heeft een duidelijke inbreng. Saskia heeft veel verschillende werkzaamheden die zij steeds uitbreidt. Zij houdt zich bezig met Google Analytics, narrowcasting en PR. Daarnaast werkt zij mee aan het grafisch ontwerpen van de huisstijl en powerpoints. Zij reageert snel en komt afspraken altijd snel na.”

Avondvierdaagse Breda-Noord
Vrijwilligster voor de Avondvierdaagse Breda-Noord. Hiervoor is de website van belang. Deze heb ik gebouwd speciaal voor kinderlijke bezoekers. Wij maken steeds meer gebruik van de Facebook. Nu 2 jaar achter elkaar noodweer gehad en met behulp van social media naar buiten gebracht dat we een avond afgelastte.

Vrijwilligerswerk (verleden)

Augustinus Parochie
De Augustinusparochie Breda is een samenkomst van 4 parochiekernen in de omgeving van Breda. Hiervoor is een werkgroep opgericht, de werkgroep Communicatie. Ik zat als vrijwilliger in deze werkgroep. Ook onderhield ik de Facebook, tot de input stopte. Het nieuwe bestuur vind social media onzin. Ook maakte ik hier het drukwerk voor Kerkbalans.

Buurthuis Geeren-Noord
Ik was  jarenlang (vanaf 2003) vrijwilligster bij de kinderactiviteiten in dit buurthuis. In die tijd heb ik de website vrijwillig gebouwd terwijl ik op school nog aan het leren was (2005). Deze site is in de loop der jaren met mijn skills mee gegroeid. In oktober 2014 is deze site nog geheel vernieuwd. Begin 2017 kwam er een nieuw bestuur en ben ik hier mee gestopt.

Female Gamers
Sinds januari 2011 schreef ik vrijwillig voor Female Gamers. Super leuk. Je weet als eerste het game nieuws en mag de nieuwste games reviewen. Zo heb ik onder andere een review geschreven voor Raving Rabbids: Alive and Kicking. Ik heb zo ontzettend gelachen. Later ben ik ook de banners gaan maken. Dit vrijwilligerswerk mis ik wel.