School

Radius College
In 2005 ben ik begonnen met de opleiding Media Vormgeving op het Radius College te Breda. Hier ben ik in 2009 geslaagd als Mediavormgever, Grafisch. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd. Zowel in theorie als in de praktijkstages. Het verloop van deze ervaringen is goed te zien op mijn website. Mijn oude stages hebben allemaal een eigen pagina.

Het was mijn 2e MBO opleiding en ik heb deze zeer bewust gekozen. Eindelijk een opleiding die echt bij me paste. Dit maakte mijn motivatie extra groot. Deze motivatie heb ik altijd kunnen bewijzen. In het eerste jaar van mijn opleiding hebben maar 2 van de 44 studenten het eerste jaar met 100% kunnen afsluiten en hier was ik er één van!

Stage

Stage lopen besloeg de helft van mijn opleiding. Van de 4 jaar liep ik totaal 2 jaar stage. Dat is dus een hele praktische manier van leren. Niet de hele dag in de schoolbanken, maar juist in de bedrijfssfeer.  Mijn 1e stage was in mijn 2e schooljaar, dat was in 2006/ 2007. Deze heb ik bij Vision-net gelopen, het is een Audio Visuele Communicatie bedrijf. Het bedrijf installeert Instore tv kanalen en verzorgt de “tv” die er op komt. Ook maakte ik hier sites en speelde ik voor secretaresse.(Telefoon aannemen, e-mail sorteren en doormailen eigenlijk van alles).

Mijn 2e stage (2007/ 2008) was bij DOC Academie. DOC Academie is een beginnend bedrijf. Zij bieden opleidingen en trainingen aan bedrijven. Dan al voor scholing of bijscholing. Ook hier maak ik de website, visitekaartjes e.d. Net als bij Vision-net speelde ik ook hier weer voor secretaresse.

Daarna mijn 3e stage (2008/2009). Mijn 4e jaars stage is bij Keldermans en van Lieshout. Dit is een Reclame en Marketing Adviesbureau. Mijn taken bestonden uit het ontwikkelen van webconcepten, vormgeven van websites, bouwen van websites en alle andere voorkomende grafische klussen. Ook heb ik InDesign geleerd. Hier maakte ik ook weer websites, maar was ik ook bezig met logo’s, vormgeving en echt ontwerpen. Zeker een stageplaats om aan te raden!

Werk

DesMepol BV
In juli 2011 ben ik begonnen bij DesMepol te Ambt-Delden. Hier mag ik websites maken en onderhouden. Mijn baas heeft diversen bedrijven. Het gaat hier om een uitgeverij (Mets & Mets) en een site voor schoonmaakmiddelen van Sapouni.

Het Radius College
In schooljaar 2009/ 2010 heb ik op mijn oude opleiding gewerkt! Ik gaf als instructeur les aan de nieuwe eerste jaars van mijn eigen oude MBO opleiding. Dit was echt heel erg leuk werk, omdat ik ongemerkt meer kon leren van mijn eigen werk. Tegelijkertijd mocht ik mijn kennis overdragen. Helaas is na de verhuis van de opleiding mijn functie komen te vervallen.

Om een van mijn leerlingen te quoten: “Eigenlijk vinden we het gewoon super jammer dat Saskia gaat, terwijl zij voor de leerlingen degene is waar iedereen heel veel aan heeft. We vinden het fijn hoe betrokken zij met de leerlingen is en hoe zij ons de lesstof uitlegt op een manier die wij goed begrijpen.”

Hier ben ik erg trots op. Het geringe leeftijdsverschil had voordelen en nadelen. Je wordt minder goed geaccepteerd als lerares. Anderzijds wist ik beter hoe een leerling behandeld wilt worden. Ik was zelf net student geweest, dus kon ik ze beter inschatten als mijn collega’s.

Vrijwilligerswerk

Achtmaalse Rally Club (heden)
Sinds januari 2014 ben ik lid van de Achtmaalse Rally Club. Ik ben begonnen als KNAF official. Mijn vriend en ik helpen zorgen voor de veiligheid. Tijdens de GTC Rally van 2014 waren we samen KP Coördinatoren. Wij hielden contact met de omwonenden van onze proef. Soms kan een omwonende tijdens een rally niet of nauwelijks naar huis. Dan moet daar een afspraak over gemaakt worden.

In 2015 heb ik ook de nieuwsbrieven opgezet. Deze maak ik met behulp van MailChimp. In 2015 ben ik ook gekozen als bestuurssecretaris van de club. Nu houd ik de ledenadministratie en de evenementenregistratie bij.

Wijkwijs Breda (heden)
In mei 2013 ben ik begonnen bij Wijkwijs Breda als manusje van alles. Ik zit bij vergaderingen over de Narrowcasting, bel participanten voor meer informatie en denk mee over de nieuwe website en de PR. Ook voeg ik tags toe aan de nieuwe website om de zoekfunctie binnen de site te verbeteren. Mijn belangrijkste taak sinds eind 2014 zijn begrijpelijke rapportages opmaken met behulp van Google Analytics.

Ester Oudejans: “Saskia werkt bij wijkwijsbreda.nl en ik beveel haar van harte aan. Zij is veelzijdig, accuraat en enthousiast. Zij denkt goed mee en heeft een duidelijke inbreng. Saskia heeft veel verschillende werkzaamheden die zij steeds uitbreidt. Zij houdt zich bezig met Google Analytics, narrowcasting en PR. Daarnaast werkt zij mee aan het grafisch ontwerpen van de huisstijl en powerpoints. Zij reageert snel en komt afspraken altijd snel na.”

Augustinus Parochie (heden)
De Augustinusparochie Breda is een samenkomst van 4 parochiekernen in de omgeving van Breda. Hiervoor is een werkgroep opgericht, de werkgroep Communicatie. Ik zit als vrijwilliger in deze werkgroep. Ook onderhoud ik de Facebook nav input van de parochie. Onze doelgroep is nog niet heel sociale media gericht, maar alle beetjes helpen. Ook maakte ik hier de folder voor Kerkbalans. Speciaal voor de parochiekernen zelf.

Avondvierdaagse Breda-Noord (heden)
Vrijwilligster voor de Avondvierdaagse Breda-Noord. Hiervoor is de website van belang. Deze heb ik gebouwd speciaal voor kinderlijke bezoekers. Grote letters en fijne kleuren. Wij maken steeds meer gebruik van de Facebook. Nu 2 jaar achter elkaar noodweer gehad en met behulp van social media naar buiten gebracht dat we een avond afgelastte.

Buurthuis Geeren-Noord
Ik was  jarenlang vrijwilligster bij de kinderactiviteiten in dit buurthuis. In die tijd heb ik de website vrijwillig gebouwd terwijl ik op school nog aan het leren was. In de loop der jaren is deze site mee gegroeid met mijn skills en ik hield deze jaren vrijwillig bij. In oktober 2014 is deze site nog geheel vernieuwd. Begin 2017 ben ik hier mee gestopt.

3nter
In mei 2013 begon ik bij gaming website 3nter. Hier heb ik diversen artikelen geschreven en zelfs ook hier mocht ik weer games reviewen.

Female Gamers
Sinds Januari 2011 schreef ik vrijwillig voor Female Gamers. Super leuk. Je weet als eerste het game nieuws en mag de nieuwste games reviewen. Zo heb ik onder andere een review geschreven voor Raving Rabbids: Alive and Kicking. Ik heb zo ontzettend gelachen. Later ben ik ook de banners gaan maken. Dit mis ik nog steeds.