Heusdenhout met 500 jaar Annakapel

Home  |  Portfolio  |  Drukwerk  |  Heusdenhout met 500 jaar Annakapel

Vandaag (3 november 2021) was het zo ver. De lancering van Heusdenhout met 500 jaar St. Annakapel. Er ligt gewoon een boek voor me met mijn naam erin. Hoe gaaf is dat. Mijn dikste drukwerk tot nu toe.

Mijn perfectionistisch oog baalt dat de kaft niet gecentreerd is. Het boek zou met ronde kaft gedrukt worden. Deze is met platte rug gedrukt. Dat scheelt div mm en dus is mijn kaft niet meer netjes gecentreerd. Ook hebben zij de dikte van het boek verkeerd bepaald in de vooraf gegeven schets1, wat nog meer problemen veroorzaakt met de centrering. De Heemkundekring heeft inmiddels de klacht bij de drukker weg gelegd. Zij hebben hier een compensatie voor ontvangen. De drukker erkent de fout.

Ondanks bovenstaande uiterlijke fout, ben ik super trots op dit dikke boekwerk.


Ik ben begonnen om met o.a. Wim en Dolf† van de Heemkundekring Paulus van Daesdonck om een boek te ontwerpen. Zij maken de teksten en zorgen voor de foto’s, maar ik mag er een echt boek van maken. Alle vormgeving, opmaak en uitlijningen beslis ik.

Omdat het eerste hoofdstuk door iemand anders gemaakt is was het wel even wennen. Maar ik heb zelf een ‘huisstijl handboek’ geschreven zodat alles consistent werd en vooral bleef. Ook heb ik sommige van haar dingen moeten aanpassen om dit te handhaven.

Het boek komt wel af. Soms moeten ze op mij wachten omdat ik in het ziekenhuis lig. Soms moet ik op hun wachten omdat teksten niet af zijn of op feiten gecontroleerd worden. Er was wederzijds begrip en respect en dan kan ik enorm waarderen!

Ik heb een echt boek gemaakt!
We hadden in november 2021 de boek lancering en begin 2022 was het al helemaal uitverkocht.