AI-afbeeldingen

Home  |  Portfolio  |  Photoshop  |  AI-afbeeldingen


Welkom in de toekomst, zo voelt het af en toe tenminste. Werken met AI-afbeeldingen genereren is een aparte kunst. Tekst naar afbeelding. Niet iedere generator kan hetzelfde. Zo deed ik een leuke tutorial met Picasso stijl, dat kan Photoshop (nog) niet. Ook een tutorial met dieren was een lastige om voor elkaar te krijgen. Waar zij met kernwoord “wildlife” herten en vogels kregen, had ik blobs en vlekken.

Voor ik begon met oefenen en spelen heb ik onderzoek gedaan naar de taxonomie in kunst en design. Wat zijn goede kernwoorden, juiste termen en leuke types kunst of tijdperken? Nog niet alles werkt in Photoshop, maar ik kan altijd andere AI proberen. Hoe bereik ik het juiste eindresultaat? Want als je 1000 mensen vraagt wat design is, dan krijg je 1000 verschillende antwoorden. Ik zou willen aanraden een afbeelding die bevalt gelijk op te slaan, want de kans dat je hem een tweede keer genereert, is bijzonder klein.

*Cursief voor kernwoorden Photoshop AI.


Mensen

Voor de website van de avondvierdaagse wilde ik een nieuwe header. Alle oude foto’s van het evenement zelf waren kwalitatief te klein, en we zitten ook met de AVG in gebruik. Dus waarom geen AI? Ik wilde veel wandelende voeten van kinderen, maar oei, wat waren die schoenen enge blobs. Het zijn nu wandelende benen geworden. Ook daarin kreeg ik af en toe enge handen. Dus het was even spelen en puzzelen. Voor ik deze gekozen heb, heb ik zo’n 60 afbeeldingen gegenereerd. Gelukkig wordt mijn baan nog niet door AI overgenomen. Er is nog altijd nabewerking nodig, en veel controle. Na reacties van de kinderen gekozen voor een nog vrolijkere AI-header in aquarel stijl.


Tutorial

“Landscape with reflective water, sunrise in background, fall foliage”

Het was een hele leuke lange reis, in de galerij een mooi overzicht van mijn gekozen afbeeldingen. Ik heb er nog veel meer gegenereerd, maar die allemaal posten word een beetje veel. Ik ben begonnen met de eerste zin. “Landscape with reflective water, sunrise in background, fall foliage“. Dat gaf een soort foto. Door met painted en daarna watercolor. Ik wilde donkerder, dus at night toegevoegd. Dit leek maar half te werken, maar ik was mijn sunrise vergeten. Deze heb ik veranderd in sunset. Dat hielp. De volgende stap was dieren toevoegen. Hier kreeg ik met add animals, add wildlife of add fish hele vreemde afbeeldingen. Dit had volgens de tutorial veel beter moeten gaan. Ik kan ook een deel selecteren om iets toe te voegen. Hierin is het wel gelukt om een add swan te krijgen. Ook al had de eerste één lijf met twee nekken en twee hoofden. Vogels kreeg ik totaal niet werkende. Omdat ik meer wilde dan de tutorial heb ik nog door gespeeld met een add castle.


Strandgevoel

Met Adobe Firefly kun je een heel ander beeld genereren dan met alleen Photoshop. Een referentiefoto geeft een nieuwe sfeer, van een kleur indicatie tot een compleet ander beeld. Ik kan ontzettend genieten van een nieuwe skill leren.


Kersenbloesems

Kersenbloesems zijn mijn favoriet. Korte bloeitijd, maar ik weet altijd wel een foto te schieten. Wat kan AI met bloemen? Dat vroeg ik mij ook af. Dus ik heb Cherry blossoms gegenereerd. De meeste afbeeldingen zagen er uit als foto’s die ik zelf zou kunnen maken. Dus heb ik vreemde dingen geprobeerd. Heart shaped, cyberpunk futeristic, steampunk en ik heb zelfs stained glass gemaakt. Die laatste werd per generatie waziger. Combineren van termen kan ook heel leuk zijn. Ik heb vooral veel plezier in het leerproces. Daarom is mijn slogan “Altijd een work in progress”.


Persoonlijke smaak, mijn mooi

Want waarom zou je alleen tutorials doen. Soms moet je maken wat je leuk vindt. Laat ik nu groot fan zijn van schedels…. Een schedel in de stijl van mijn Oostenrijk foto’s, een in glas en lood stijl, of met een feesthoedje en met ballonnen (perfect voor een verjaardagsuitnodiging). En omdat ik zou willen dat ik zelf zoveel moois kon maken met aquarelverf, ook nog een hele gave boom.