Media stages

Home  |  Werkervaring  |  Media stages

KVL Reclame, 3e stage

Mijn laatste stage was mijn afstudeerstage bij Keldermans en van Lieshout. Dit is een Reclame en Marketing Adviesbureau. Ik heb hier een jaar stage gelopen.

Mijn taken bestonden uit het ontwikkelen van webconcepten, vormgeven van websites, bouwen van websites en allerlei andere voorkomende grafische klussen. Ook heb ik veel geleerd van InDesign.

Ik mocht hier best vaak helemaal zelf websites maken. Van begin tot einde, maar op het laatste moest ik het ook steeds meer websites maken die al door iemand anders ontworpen waren. Zo heb ik de website van de Stichting Kunstroute Woudrichem gebouwd en de stichting Beaux Jazz. Beide ontworpen door iemand anders.

Mijn afstudeerproject was een website voor een reclame advies bureau. Adtention Communicatie. Deze website heb ik helemaal gemaakt. Veel miscommunicaties, veranderingen en aanpassingen. Maar een leerzame opdracht. Tot slot een presentatie op school die ik 13/15 goed en de overige 2/15 voldoende heb afgesloten.

Al met al een leerzame stage. Heden zijn de meeste van mijn websites hier vervangen. Het gevaar van stagiaire zijn, de volgende stagiaire moet er soms weer wat anders van maken.

Mijn werk bij KVL:

Mijn eerste site was een website voor de directeur zijn kunst: Keldermans Serieus Art. Ik heb lange tijd gewerkt aan een logo en site voor ID Garden Products. Ook is de website van Te Kunst en Te Kleur helemaal van mijn hand. Natuurlijk moet je ook veel samenwerken. Zo was het eerste ontwerp van Stichting Beaux Jazz helemaal van mijn hand. Tot de opdrachtgever de huisstijl helemaal wilde omgooien. Toen heeft mijn collega mijn ontwerp aangepast aan haar nieuwe gemaakte huisstijl.


DOC Academie, 2e stage

Mijn 2e stage, een half jaar bij DOC Academie. Dit was zeker geen leer stage. Ik moest vooral in de praktijk brengen wat ik al kon en veel weer zelf uitvogelen omdat niemand me kon helpen. Op een gegeven moment had ik problemen met mijn CSS voor de website, maar met opzoeken online ben ik er wel aan uit gekomen en werkt het wel. Het eerste wat ik hier moest doen was een website gaan maken voor DOC academie zelf. Ik zat vast aan een vreselijk pixelig, bestaand oranje logo en dus ook de huisstijl kleur oranje. Niet de eerste kleur waarbij je aan professionaliteit denkt, maar ik moest het er mee doen.

Intussen heb ik de visitekaartjes gemaakt en gingen mijn eerste folders de deur uit. Ook werkte we met digitaal briefpapier wat ik heb ontworpen en help ik de andere met hun taken. Deze stage bestond uit 1 begeleider en 3 stagiaires. Dat is het hele bedrijf. Daar kwam een hoop organiseer werk bij kijken. Ik nam ook de telefoon aan en verwerkte bijna alle e-mails.


Vision-Net, 1e stage

Mijn eerste stage was in 2006 bij Vision-Net. Dit is een Audio Visuele Communicatie bedrijf. Het bedrijf installeert Instore tv-kanalen en verzorgt de “tv” die er op komt (aka Narrowcasting). Ik begon iedere ochtend met hetzelfde. De actuele items. Die stonden ook op de website. Nieuws, shownieuws, sportnieuws en Het Weer.

Verder maak ik animaties, help ik met websites en alle andere voor komende werkzaamheden. Ik leer hier erg veel. Omgaan met onverwachte situaties, klantvriendelijkheid en zelfstandigheid. Hier boven zie je een van de animaties die ik gemaakt heb. Passend bij het kledingmerk.

Het laatste wat ik daar gemaakt heb was een Joomla site. Ik had er nog nooit mee gewerkt, maar op mijn stage kende ook niemand Joomla. Ik moet het dus helemaal zelf doen. Daar ben ik dus mee begonnen Joomla leren. Ik heb me aangemeld op websites en fora en ben alles gaan lezen wat ik kon vinden. Ondanks de frustratie dat niemand me kon helpen heb ik me tanden erin gezet en ben ik begonnen. Ik heb al verschillende componenten gedownload en uitgezocht. Heel erg leerzaam.

De Beekse ondernemers site is op het laatste moment toch nog af gekomen. Online zetten was nog niet zo makkelijk, maar ik ben er aan uit gekomen. Ook de website van Eetcafé de Peer heb ik gemaakt bij Vision-net.