Over mij

Home  |  Over Mij

Wat een verhaal heb je hier voor je. Als je de koppen scant krijg je al wel een goed beeld van mij. Ik heb al vaak geprobeerd deze tekst kleiner te maken. Maar het lukt me gewoon niet. Ik wil graag zoveel delen. Ik ben een open boek.

Over mij

Mijn naam is Saskia van IJzendoorn – van Meel, ik ben 38 jaar jong en woon in Zevenbergen. Ik ben een creatief DTP-er en UX-designer.

Slogan
Ik heb gekozen voor iets wat bij mij past “Altijd een work in progress“. WAAROM? Omdat ik altijd blijf leren en aanpassen. Mijn eigen website is nooit klaar. Mijn werk is nooit klaar, mijn leerproces is een proces zonder eindpunt.

Fotografie
Fotograferen ben ik rond 2007 serieuzer gaan doen. Ik ben fan van landschappen en van macrofotografie. Zeker nu ik het buitenland aan het ontdekken ben. Daarom heb ik een grote galerij gemaakt. Compositie zoeken en letten op de details. Of gewoon een leuke en gekke herinneringen vastleggen.

Drukwerk
Drukwerk heb ik wat later ontdekt, maar inmiddels heb ik hier wel een passie in ontdekt. Ik zou graag meer willen werken in rouwdrukwerk! Het liefst maak ik mensen blij met fotocadeautjes. Inmiddels heb ik een behoorlijk dik (300+pagina’s) geschiedenisboek voor een heemkundekring gemaakt (2021) en heb ik grote roll-up banners voor onze club ontworpen.

Websites
Op school heb ik websites leren maken. Intussen heb ik een website of 15-20 gemaakt, waarvan nog maar een paar online. Vaak veranderen dingen als je bij een stage klaar bent. Sommige van mijn websites hebben al 5 of meer ontwerpen gehad. Dit komt omdat ik heel graag doorvoer wat ik leer. Maar oud of nieuw, het is allemaal te bekijken. Iedere site heeft een eigen informatie pagina. Inmiddels een HBO Studie UX Design gedaan. Dus mijn website zal weer een update krijgen (2023).

Photoshop
Ik gebruik Photoshop sinds 2004. Ik kende het eigenlijk nog helemaal niet, tot ik naar de open dag voor de opleiding mediavormgever ging. Lange tijd heb ik staan kijken hoe ze aan het werk waren, maar omdat de opleiding vol was besloot ik zelf alvast te beginnen. Ik ben online tutorials gaan doen en ik heb vele signatures gemaakt voor leuke behulpzame forums en forum contests.


School

Radius College, MBO Niveau 4
In 2005 ben ik begonnen met de opleiding Mediavormgeving op het Radius College te Breda. Hier ben ik in 2009 geslaagd als mediavormgever. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd, zowel in theorie als in de praktijkstages. Het verloop van deze ervaringen is goed te zien op mijn website.

Het was mijn 2e MBO opleiding en ik heb deze zeer bewust gekozen. Eindelijk een opleiding die echt bij me paste. Dit maakte mijn motivatie extra groot. Deze motivatie heb ik altijd kunnen bewijzen. In het eerste jaar van mijn opleiding hebben maar 2 van de 44 studenten het eerste jaar met 100% kunnen afsluiten en hier was ik er één van!

Winc Academy, HBO
2023 staat in het tekenen van verder denken. Stilzitten kan ik niet, dus ik ben bezig met een omscholingstraject UX Design op HBO-niveau. Hiermee kan ik mijn creatieve vaardigheden anders benutten. Hoewel mij passie in DTP ligt is dit toekomstgerichter in een krapte markt. Tot nu toe interessant en leerzaam.


Betaald werk (media relevant)

FamilyCards BV Creatief DTP-er
Juli 2022 ben ik begonnen bij FamilyCards in Zwijndrecht. Hier vervang ik iemands zwangerschapsverlof. Mijn hoofdtaak is rouwdrukwerk opmaken. Meestal zijn dit gedenkboeken, rouwkaarten of foto bewerkingen voor uitvaartondernemers.

Bijkomende help ik mee in de drukkerij, pak ik website onderhoud op, maak ik geboortekaartjes en help ik mee waar nodig. Productie hoort er soms ook bij. Dan ben ik papier aan het aftellen (met een weegschaal), bundelen en inpakken of enveloppen aan het vouwen en plakken.

DesMepol BV Allround vormgever
In juli 2011 ben ik begonnen bij DesMepol te Ambt-Delden. Hier mag ik websites maken en onderhouden. Mijn baas heeft diversen bedrijven. Het gaat hier om een uitgeverij (Mets & Mets) en een site voor schoonmaakmiddelen van Sapouni.

Het Radius College Instructeur MBO4
In schooljaar 2009/ 2010 heb ik bij mijn oude opleiding gewerkt. Ik was instructeur bij de nieuwe eerstejaars mediavormgeving. Dit was echt heel erg leuk werk, omdat ik ongemerkt meer kon leren van mijn eigen werk. Tegelijkertijd mocht ik mijn kennis overdragen. Helaas is na de verhuizing van de opleiding mijn functie komen te vervallen.

Quote van een leerling, die zij naar mijn baas verstuurde na het horen dat mijn functie verviel: “Eigenlijk vinden we het gewoon super jammer dat Saskia gaat, terwijl zij voor de leerlingen degene is waar iedereen heel veel aan heeft. We vinden het fijn hoe betrokken zij met de leerlingen is en hoe zij ons de lesstof uitlegt op een manier die wij goed begrijpen.”

Hier ben ik erg trots op. Het geringe leeftijdsverschil had voordelen en nadelen. Je wordt minder goed geaccepteerd als lerares. Anderzijds wist ik beter hoe een leerling behandeld wilt worden. Ik was zelf net student geweest, dus kon ik ze beter inschatten als mijn collega’s. Ze zijn studenten, geen baby’s.


Vrijwilligerswerk (heden)

Achtmaalse Rally Club, Bestuurssecretaris, social media, webmaster en rally official
Sinds januari 2014 ben ik lid van de Achtmaalse Rally Club. Ik ben begonnen als KNAF official. Mijn toenmalige vriend en ik hielpen zorgen voor de veiligheid. Tijdens de GTC Rally van 2014 waren we samen KP Coördinatoren. Wij hielden contact met de omwonenden van onze proef. Soms kan een omwonende tijdens een rally niet of nauwelijks naar huis. Dan moeten daar een afspraken over gemaakt worden.

In 2015 heb ik de nieuwsbrieven opgezet. In 2016 ben ik officieel gekozen als bestuurssecretaris van de club. Daar houd ik de ledenadministratie en de evenementenregistratie bij. Ook doe ik de communicatie met organisatoren. De nieuwe website is ook geheel van mijn hand. In 2022 ben ik gestopt als bestuurslid.

Ik blijf nog steeds ontzettend enthousiast bezig met mijn club. De website is altijd up-to-date. Ook ga ik nu ik genees (2019) weer meer mee naar evenementen en mijn geweldige mede bestuur/ mede leden houden rekening met mijn nieuwe beperking.

Avondvierdaagse Breda-Noord, Social media en webmaster
Vrijwilligster voor de Avondvierdaagse Breda-Noord, sinds 2008. Hiervoor is de website van belang. Deze heb ik gebouwd speciaal voor kinderlijke bezoekers. Wij maken steeds meer gebruik van de Facebook. Nu 2 jaar achter elkaar noodweer gehad en met behulp van social media naar buiten gebracht dat we een avond afgelastte. Ook tijdens de Corona tijd (2020/2021) komen mijn social media skills weer van pas.


Vrijwilligerswerk (verleden)

Heemkundekring Paulus van Daesdonck, Creatief DTP-er
Vormgeving van het boek Heusdenhout met 500 jaar Sint Annakapel, ISBN 978-90-70810-46-7. Het duurde even voor alle foto’s, verhalen en teksten compleet waren, maar het is een geraffineerd volwaardig boek. Te koop vanaf nov. 2021, inmiddels UITVERKOCHT!

Wijkwijs Breda/ Zorg voor elkaar, Breda, Duizendpoot
In mei 2013 begon ik bij Wijkwijs Breda als manusje-van-alles. Ik zat bij vergaderingen over de Narrowcasting, belde participanten voor meer informatie en dacht mee over de nieuwe website en de PR. Ook voegde ik tags toe aan de nieuwe website om de zoekfunctie binnen de site te verbeteren. Ook maakte ik sinds 2014 begrijpelijke statistieken rapportages met behulp van Google Analytics.

Ester Oudejans: “Saskia werkt bij wijkwijsbreda.nl en ik beveel haar van harte aan. Zij is veelzijdig, accuraat en enthousiast. Zij denkt goed mee en heeft een duidelijke inbreng. Saskia heeft veel verschillende werkzaamheden die zij steeds uitbreidt. Zij houdt zich bezig met Google Analytics, narrowcasting en PR. Daarnaast werkt zij mee aan het grafisch ontwerpen van de huisstijl en powerpoints. Zij reageert snel en komt afspraken altijd snel na.”

Augustinus Parochie, Webmaster en social media
De Augustinusparochie Breda is een samenkomst van 4 parochiekernen in de omgeving van Breda. Hiervoor is een werkgroep opgericht, de werkgroep Communicatie. Ik zat als vrijwilliger in deze werkgroep. Ook onderhield ik de Facebook, tot de input stopte. Het nieuwe bestuur vindt social media onzin, dus dat stopte al snel. Ook ontwierp ik het drukwerk voor Kerkbalans.

Buurthuis Geeren-Noord, Webmaster, Social media en kidneractiviteiten
Ik was sinds 2003 vrijwilligster bij de kinderactiviteiten in dit buurthuis. In die tijd heb ik de website vrijwillig gebouwd terwijl ik op school nog aan het leren was (2005). Deze site is in de loop der jaren met mijn skills mee gegroeid. In oktober 2014 is deze site nog geheel vernieuwd. Begin 2017 kwam er een nieuw bestuur en ben ik hier mee gestopt.

Female Gamers, Redactrice en reviewer
Sinds januari 2011 schreef ik vrijwillig voor Female Gamers. Superleuk. Je weet als eerste het gamenieuws en mag de nieuwste games reviewen. Zo heb ik onder andere een review geschreven voor Raving Rabbids: Alive and Kicking. Ik heb zo ontzettend gelachen. Later ben ik ook de banners gaan maken. Dit vrijwilligerswerk mis ik wel.