FamilyCards

Home  |  Werkervaring  |  FamilyCards

In juli 2022 (t/m december 2022) ben ik begonnen bij FamilyCards in Zwijndrecht. Helaas vervang ik hier alleen zwangerschapsverlof. Mijn hoofdtaak is rouwdrukwerk opmaken. Meestal zijn dit gedenkboeken, rouwkaarten of foto bewerkingen voor uitvaartondernemers. Bijkomende help ik mee in de drukkerij, maak ik geboortekaartjes en help ik mee waar nodig. Productie hoort er soms ook bij. Dan ben ik papier aan het aftellen, bundelen en inpakken of enveloppen aan het construeren. Ook heb ik allerlei mogelijke website onderhoud opgepakt. Updates, data entry, webshop onderhoud of gewoon informatie bijwerken.

Er zijn geen voorbeelden van mijn gemaakte rouwdrukwerk. Rouwdrukwerk is persoonlijk, is emotioneel en belangrijk. Ik zou nooit iemands werkelijke kaart online gebruiken.

Stock materialen

FamilyCards heeft een eigen rouw stock website, Rouwdigitaal. Dit is een abonnementsdienst voor uitvaartondernemers. Zij kunnen hier eigen drukwerk opmaken voor nabestaanden. Hier heb ik een collectie voor gemaakt. Deze afbeeldingen zijn verkleind zodat ze niet vanuit mijn galerij gebruikt kunnen worden. Ik heb een collectie van zo’n 65 afbeeldingen mogen toevoegen.

Een impressie van diverse kaarten die ik gemaakt heb. Hieronder de digitale kaart, een kaart met bedachte indruk en een geprinte variant. Hij kan op scherm nog zo mooi zijn, maar hij moet geprint ook nog mooi zijn.

Kaart ontwerpen blijven eigendom van Familycards.

Tattoo artiest

Een van onze drukkers is goed bevriend met een tattoo artiest. Hij heeft deze opdracht binnen gehaald voor FamilyCards. De artiest wilde graag wat volledig nieuw drukwerk en deze toffe opdracht kwam op mijn bureau terecht. Afbeeldingen hebben snijtekens, en veilige bleeds om mooi te kunnen snijden. De sticker is op vorm uitgesneden. Sommige van deze items staan op ons Metallic Ivory papier. Dit geeft het allemaal net een extra dimensie.

Productie

Sommige dagen is het rustiger en ik houd niet van stilzitten. Toen ik dit bij mijn baas aangaf, kwam er een leuke oplossing. De drukkerij zelf kan ook wel eens hulp gebruiken. Dus waar ik fysiek kan heb ik meegeholpen. Papier wegen (op aantallen) en dan bundelen in de lint-machine, de machine laten rillen en ook dit bundelen en in dozen verpakken. Soms met een megaperforator hoekjes afhalen en grote gaten maken. Enveloppen vouwen en plakken of materiaal voor de rouwbeurs in orde maken. Alles aangepast aan mijn kunnen. Dus niet te lang staan, of gewoon zittend achter mijn eigen bureau. Zelfs data entry en onderhoud van de webshop heb ik opgepakt.


Alles gemaakt in deze tijd blijft eigendom van Familycards.

Bronvermelding diversen:
Strand foto header
Het Art4Life schilderij is van hen zelf! Logo in de achtergrond was bestaande. Het ‘font logo’ bovenin heb ik gemaakt.
Alle Rouwdigitaal gemaakte collectie beelden zijn aangekochte afbeeldingen, allen nabewerkt door mijzelf.