Video bewerking

Home  |  Portfolio  |  Video Bewerking

Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen de schoolopdracht gedaan en een paar YouTube filmpjes gemaakt. Erg leuk om te doen! Ik heb tijdens een van mijn stages een echte voice-over gedaan voor een reclame welke echt op tv kwam. Voor de Golden Tulip Breda. Het lijkt me gaaf hier meer mee te kunnen doen.

Sinds eind 2013 doe ik niet meer zoveel met mijn kanaal. Ik game minder en focus me niet meer zo op video.

TikTok

Onze vogeltjes hebben een TikTok. Hoewel ik tot nu toe vooral stukjes video knip en plak en het nog weinig echt editen is, is het wel heel erg leuk om wat met kleine video edit te doen.


Video Opdracht School

Voorbereidingen

De video opdracht was een hele uitdaging. Dat was zo’n groot project dat we niet goed wisten waar we moesten beginnen. Eerst zal ik mijn groepje even voorstellen. Femke van Overveld, zij is onze voorzitter, ik ben de notulist van de groep. Dan hebben we nog Michel Thijsse, Richard van Vugt en Wesley Verpalen. Dit is de groep waarmee we aan de slag gaan.

Je begint met een planning. Dat is al een heel gedoe, want we weten eigenlijk nog niet goed wat we allemaal moeten doen. Dus we beginnen met wat voor ons bekend is. De Zevensprong en de Definitiefase. We ontleden het probleem en kijken wat er van ons verwacht wordt. Na een afspraak met de opdrachtgever gaan we enthousiast aan de slag. Iedereen heeft ideeën bedacht voor de promotie van de opdracht. De opleiding infratechniek.

Na een week onderzoek en verzinnen hebben we een idee gekozen. Femke haar idee was geweldig, een Laurel en Hardy filmpje. Na het stemmen was het unaniem. Dat filmpje wilde we gaan maken. De opdrachtgever vond het een leuk idee. Dus we konden het script gaan schrijven. Dat viel nog wel mee. We wisten wel redelijk hoe we het wilde gaan doen. Dus hebben we een afspraak gemaakt met de locatie. De BBL ruimte in Etten-Leur. We hebben daar foto’s gemaakt.

Dit moest echt de locatie worden. Een week later zijn we terug gegaan. Foto’s gemaakt voor het storyboard. Wesley en Michel T als Hardy en Laurel. We hebben helemaal in een deuk gelegen, maar de rollen waren verdeeld.

  • Wesley – Hardy
  • Michel T – Laurel
  • Saskia (ik)- camera vrouw/ assistente regisseur
  • Femke – regisseur
  • Michel H – infrastudent

Filmen

De weken daarna liep het wel vanzelf. Na dat het idee helemaal goedgekeurd was. Gingen we echt filmen. Maandag begonnen. Heel de ochtend gefilmd en wat blijkt, geen geluid. Alles wat gefilmd was, was zonder geluid. Paniek.

Dus zijn we verder gegaan met een andere laptop. Die had wel geluid. Dus heel de maandag verder met die laptop, alles ging goed en we hebben veel gedaan. Dinsdag gingen we verder met een andere laptop en wat blijkt om 12.00. ALLE OPNAMEN DOEN HET NIET MEER. Hebben we ineens twee dagen voor niks gefilmd. Dus hebben we heel gauw de uitleen van de camera verlengt en zijn we een tape gaan kopen. Twee dagen met de tape gefilmd en toen hadden we alles. Eindelijk alles. Het filmen was af. Dan komt de volgende stap.


Editten

Editten moest met het programma final cut pro. Daar hadden we nog nooit mee gewerkt. Dus ik zat achter de Mac en de rest zocht steeds op wat we nodig hadden. In boeken en online en ik ging het dan proberen. Met veel samenwerken waren we een heel eind. We hadden de Raw Cut. De echte basics van wat we moesten hebben. Deze hebben we laten nakijken en die was goed.

Dus verder. Het hele Laurel en Hardy kluns gedeelte moest zwart – wit of sepia. We hebben getest wat het mooiste was en dat was zeer zeker zwart-wit. Dat leek al beter. Het muziekje eronder en verder. We hebben alles opgeslagen en gebackupt en zijn naar huis gegaan.

Tot onze grote schrik kwamen we de volgende morgen op school en niks deed het meer. De harde schijf van de Apple stond niks meer op. Gelukkig hadden we de back-up. NOT, ook die harde schijf was gecrasht. Weer paniek. Wat nu. Zelfs de tape van de opnamen leek even kapot. Gelukkig was er genoeg te redden om opnieuw te gaan editten.

Na een week hadden we een filmpje, Na de beoordeling bleek ons filmpje veel te lang. Dus de opdracht was, heren van de groep, maak eens 2 filmpjes. Dus na 2 weken (vakantie e.d) hadden we 3 filmpjes. De eerste en de twee aangepaste. De opdrachtgever heeft gekozen. Dat filmpje heb ik nog aangepast en gere-edit en het eindresultaat kun je hierboven bekijken.

Juist door alle moeilijkheden was dit een enorm leerzaam project.