2020, een vreemd jaar

366 dagen geleden begonnen wij 1 januari 2020 met vrienden. We vierden oud en nieuw met z’n 5en, waarvan er maar eentje niet bij ons logeerde. Wie had op dat moment kunnen denken dat we een jaar als deze tegemoet gingen….

Vorig jaar heb ik met veel plezier de 2019 afbeelding gemaakt. Dus ik begon vanmorgen met gepaste tegenzin aan die van 2020. Ik dacht, wat heb ik nou eigenlijk meegemaakt. 2020 was een vreemd jaar, een COVID-19 jaar. Lockdowns en verboden om…. TOCH? 🚫

🥰 NEE! Helemaal niet. Toen ik door mijn 2020 foto’s bladerde, vond ik super veel lol. Ik ben in februari nog naar Dierenpark Rhenen geweest. China Lights was daar en ik heb genoten. Carnaval hebben we over geslagen (goed geluk??) maar we hebben een avond in huis verkleed rond gelopen en vreselijk gelachen. Elmo en Cookie monster.

Voor mijn verjaardag 2019 had ik een workshop cadeau gekregen. Dus ik heb een mozaïeken schaal gemaakt. Ik heb ontzettend veel creatiefs gedaan dit jaar. Diamond paintings, kleuren, schilderen, acryl gieten en naaien. Van glas heb ik zelf een klaproos gemaakt! Ik heb knoflook brood gebakken en samen met Thomas ontzettend veel kook plezier gehad met al het nieuws wat we probeerde en nog steeds proberen.

Thomas’ verjaardag vierde we ’s nachts nog met ons 2e. Hij kreeg een nieuwe onesie en we hebben gelachen tot buikpijn toe. Onesies en silly puttie. Meer was er niet per se nodig toch. Zo waren er meer ‘vreemde’ verjaardagen. Zo vierde we ook Lev zijn verjaardag met maar zijn 3e. Maar dat hield in dat we hem acryl gieten cadeau konden doen en we er op onze manier een kei leuke dag van gemaakt hebben. Vuurkorf erbij in de avond. Zo slecht was het allemaal niet. Mijn eigen verjaardag was ook gesplitst. Stoofvlees maken en creatief met bladerdeeg.

Ik ben in juli een dagje gaan uitwaaien op een bijna leeg strand, met mama en tante Hannie. We speelden met vrienden eindeloos online games en zaten op Discord. Nachtelijke avondwandelingen met Thomas, niemand op straat.

Was het allemaal veel minder (vaak) ja natuurlijk, maar alles wat we konden was ook leuk. Natuurlijk was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik zat veel vaker in het ziekenhuis dan ik wenselijk vind. Dat gaat volgend jaar ook gewoon weer door. We zijn niet op vakantie geweest en we hebben veel minder gedaan dan we zouden wensen. Maar we maken er wat van. Vrienden zijn nog steeds vrienden door de telefoon.

Op naar een creatief en gezond 2021. Het wordt wat we er zelf van maken. Ik kies voor positief, zelfs als dat soms moeilijk is.